Άννα Κονοβέση (1)

Ολιστική Μαία

Είμαι η Άννα Κονοβέση και εξειδικεύομαι στις Ολιστικές Θεραπείες από το 2002.

Οι τεχνικές που εφαρμόζω απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο που αναζητά ανακούφιση από τον σωματικό ή συναισθηματικό/ψυχικό πόνο.

Ανάλογα με το αίτημα, την ηλικία, την δεκτικότητα  και το ιστορικό του ανθρώπου που ζητάει την βοήθεια μου, γίνεται και η επιλογή της ή των μεθόδων που θα εφαρμόσω.

Οι βασικές τεχνικές που εφαρμόζω για την υποστήριξης της υγείας:

Μέθοδος Bowtech (Bowen Therapy)
Ολιστική μέθοδος αυτοθεραπείας - Χειροθεραπεία- Body work
Mindfulness Meditation (Διαλογισμός Ενσυνειδητότητας)
Ασκήσεις αναπνοών, Εστίασης της προσοχής, Τεχνικές Χαλάρωσης
Neuro-Hypnosis (Καθοδηγούμενη Παρασυμπαθητικοτονία)
Διαλογισμός Οπτικοποίησης & Θετικών Υποβολών για αλλαγές στο ασυνείδητο νου
Fertility & Women's Yoga
On line yoga

Τα θέματα υγείας με τα οποία εργάζομαι περισσότερο είναι:

απωλεια βαρους

Γυναικολογία

Γυναικολογικά προβλήματα (ακράτεια, προεμμηνόπαυση, δυσμηνόρροια,  ακανόνιστος κύκλος κ.α.)

Bowtech στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη- Μωρά- Παιδιά

Προβλήματα σχετικά με την εγκυμοσύνη, τα παιδιά  και τα μωρά (κολικοί, δυσκοιλιότητα, τραυματισμοί, αλλεργίες, ιώσεις κ.α.)

Γονιμότητα ζεύγους

Ολιστική υποστήριξη γονιμότητας (ενίσχυση αναπαραγωγικών οργάνων & ορμονικού συστήματος, mindset, άγχος)

Πόνος

Διαχείριση και αντιμετώπιση του οξύ & χρόνιου πόνου και των ψυχοσωματικών ενοχλήσεων.

Άγχος - κρίσεις πανικού

Διαχείριση και αντιμετώπιση του άγχους & των κρίσεων πανικού (και σε παιδιά)

Αδυνάτισμα με βελονισμό

Έλεγχος βάρους

Ενεργοποίηση μεταβολισμού, μείωση επιθυμίας για φαγητό & γλυκά, αίσθημα κορεσμού, βουλιμία, οίδημα

Οι ολιστικές θεραπείες είναι το πάθος μου και ο δρόμος μου.

Από το 2002 που μπήκε το “μικρόβιο” μέσα μου και είχα την πρώτη μου “ολιστική” εκπαίδευση -στην Αρωματοθεραπεία- δημιουργήθηκε ένα πάθος και μια αγάπη που ούτε καν φανταζόμουν μέχρι τότε.

Εργαζόμενη από το 2000, με τις εγκύους και τα μωρά τους, ως Μαία, πολύ σύντομα ένιωσα ανεπαρκής ως προς τις γνώσεις μου.

Θέλησα να προσφέρω στους νέους γονείς που με συμβουλευόντουσαν, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάτι περισσότερο από αυτό το οποίο είχα εκπαιδευτεί στην σχολή Μαιών.

Άρχισα να αναζητώ τρόπους για να ανακουφίσω τον σωματικό πόνο από τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης και από τον πόνο του τοκετού, να τις βοηθήσω να βιώσουν έναν όμορφο τοκετό, σαν “γιορτή” όπως μου αρέσει να λέω, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους κολικούς και τη ανησυχία των μωρών, να τις βοηθήσω να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές μεταπτώσεις.  Ετσι, δεν άργησα να οδηγηθώ σε αυτόν τον καταπληκτικό κόσμος τις ολιστικής  θεραπευτικής. 

Εκεί ανακάλυψα ένα τελείως διαφορετικό κόσμο σχετικά με το τι σημαίνει σωματική και ψυχική υγεία.

Από το 2016 το ενδιαφέρον μου στράφηκε και προς τον υπόλοιπο κόσμο που αναζητούσε ποιότητα ζωής και μια ουσιαστική και αποτελεσματική βοήθεια στο πρόβλημα τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχω τα τελευταία χρόνια και για την υποστήριξη της γονιμότητας και τα γυναικολογικά προβλήματα.  Το ερέθισμα δόθηκε μετά από κάποια περιστατικά που είχα αναλάβει καθώς και από τον δικό μου αγώνα με την υπογονιμότητα όπου είδα από πρώτο χέρι την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το  Bowtech, η γιόγκα και ο βελονισμός.

Μάθετε περισσότερα για εμένα

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ:

Το 2006 ολοκλήρωσα αναγνωρισμένη σχολή δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών (Yoga & Budo). Τότε άνοιξα και το πρώτο μου γραφείο με την επωνυμία “SHAKTI- ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΉ & ΓΟΝΕΪΚΗ ΑΓΩΓΗ στο Μαρούσι, απέναντι από το Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ,  το οποίο απευθυνόταν σε εγκύους και νέους γονείς.

Εφάρμοζα  την διδασκαλία της γιόγκα με ήπιες ασκήσεις (asanas), τεχνικές διαλογισμού mindfulness και καθοδηγούμενου οραματισμού (visualization) και την Ανθοθεραπεία Dr. Bach (ενεργειακή ψυχολογία).

Στόχος μου ήταν  να βοηθήσω την έγκυο να απελευθερωθεί από τον φόβο του τοκετού και να  την προετοιμάσω για τον τοκετό και  την μετάβαση στην μητρότητα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Η αποδοχή ήταν πολύ μεγάλη για την εποχή. Βέβαια δεν είχα και ανταγωνισμό, τότε “έπαιζα μπάλα μόνη μου”.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω λάβει έλαβα  σε 3 συνέδρια Μαιευτικής όπου παρουσίασα σε Μαίες την γιόγκα στην εγκυμοσύνη. Σε συνέδριο της Yoga και σε άλλα event.

Επίσης αρθογραφούσα σε περιοδικά συχνά.

Από 9/12/20 ανέλαβα χρέη Πρόεδρου του Σωματείου Bowtech Ελλάδας και το όνειρο μου είναι να κάνω γνωστό το Bowtech σε όλη την Ελλάδα!

 Στις εκλογές του 2022, εξελέγην  Αντιπρόεδρος όπου από την θέση αυτή, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Σύλλογο.

To 2006 πιστοποιήθηκα ως  Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών και έκτοτε εκπαιδεύω νέους γονείς, πολίτες και επιχειρήσεις στην σωστή και πιστοποιημένη  παροχή πρώτων βοηθειών.

Σχετικά με τις εκπαιδεύσεις στις πρώτες βοήθειες για ενήλικες, βρέφη και παιδιά, δείτε εδώ.

Η επί χρόνια ενασχόληση μου με αυτές τις ολιστικές φυσικές θεραπείες αλλά και η μελέτη άλλων συμπληρωματικών θεραπειών,  με έχουν πείσει  ότι  η Συμπληρωματική Θεραπευτική μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα στην υγεία και ότι συνεργάζεται τέλεια με την κλασσική ιατρική.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ δεν θα ακούσετε από εμένα ότι θα πρέπει να σταματήσετε την αγωγή σας (αν κάνετε) ή να μην ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας.  Θα σας καθοδηγήσω όμως και θα σας βοηθήσω στο ΤΙ ΑΛΛΟ μπορείτε να κάνετε ακόμα, ώστε να απολαμβάνετε και εσείς καλύτερη ποιότητα ζωής  με λιγότερο άγχος και πόνο.  Δεν υπόσχομαι θεραπεία. Στοχεύουμε πάντα στην βελτίωση των συμπτωμάτων και στην καλύτερη ψυχοσωματική υγεία. 

Οι συνεδρίες αφορούν κάθε ενδιαφερόμενο που θεωρεί ότι μπορεί να βοηθηθεί έχοντας γνώση ότι πρόκειται για ολιστική προσέγγιση.