Το Bowtech ως ασφαλής, ήπια και ανώδυνη τεχνική, μπορεί να εφαρμοστεί με  ασφάλεια τόσο στην εγκυμοσύνη όσο και στη περίοδο της λοχείας και της πρωιμης μητρότητας.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μέχρι το 1ο τρίμηνο, η τεχνική μπορεί να γίνει και μπρούμυτα στο κρεβάτι του μασάζ, εφ όσον η έγκυος νιώθει άνετα με το σώμα της. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, η στάση τροποποιείται ώστε να μην πιέζεται η κοιλιά. Συνήθως η συνεδρία γίνεται ξαπλωμένη στο πλάι, ή σε καρέκλα.

Γιατί η έγκυος, και μετά, η νέα μητέρα χρειάζεται το Bowtech?

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευχάριστη περίοδος για την ζωή της γυναίκας κατά την οποία, τόσο η ίδια όσο και το σώμα της προετοιμάζεται την στιγμή της γέννησης και για την μητρότητα.

Παρόλα αυτά, σε κάποιες γυναίκες εμφανίζονται σωματικά προβλήματα τα οποία τις ταλαιπωρούν όπως ο πόνος στην μέση, την πλάτη, πιθανόν πονοκέφαλοι και αυπνίες, δυσκοιλιότητα  κ.α.

Μετά τον τοκετό συνήθως εμφανίζονται προβλήματα με την πλάτη, τους ώμους, τα χέρια και την μέση λόγω στης κακής στάσης και του βάρους από τις συχνές αγκαλιές στο μωρό και τον θηλασμό. Η μαστίτιδα επίσης είναι ένα συχνό φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές νέες μητέρες.

To Bowtech μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε αυτά τα προβλήματα αλλά και σε πολλά άλλα.

Όσον αφορά τις στάσεις θηλασμού, συμβουλευτείτε την Μαία σας ώστε να σας δείξει διάφορες τεχνικές κρατήματος του μωρού και επιπλέον μάθετε να θηλάζετε και ξαπλωμένη, ώστε να αποφορτίζεται το σώμα σας και να ξεκουράζετε.

Τα μωρά και τα παιδιά επίσης μπορούν να ωφεληθούν πολύ από αυτή την ευχάριστη τεχνική. Συνήθως βοηθά τα νεογέννητα σε προβλήματα πεπτικού – αναπνευστικού συστήματος (κολικοί, δυσκοιλιότητα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, αλλεργίες, βρογχιολίτιδα κ.α.). Τα βοηθά όμως το ίδιο και σε περιπτώσεις τραυματικού τοκετού, όπου συνήθως βλέπουμε μωρά ανήσυχα και σε υπερένταση. Μάθετε περισσότερα….

Δείτε που αλλού βοηθά η τεχνική Bowtech!

Τεχνική επιδιόρθωσης ουλής

Εάν έχετε μια καισαρική τομή που σας επιβαρύνει ψυχικά και συναισθηματικά , θα ήταν ωφέλιμο να εργαστούμε πάνω στην ουλή της τομής ώστε να απελευθερώσουμε  στην συναισθηματική φόρτιση από τον τοκετό που συνήθως συνδέεται με την ουλή.

Επιπλέον βελτιώνεται σημαντικά και το αισθητικό μέρος καθώς η περιοχή αιματώνεται και δεν είναι τόσο εμφανής. Για την τομή στην περιοχή του περινέου, γίνεται εκπαίδευση της γυναίκας ώστε να το κάνει στον εαυτό της εάν επιθυμεί.

Μάθετε γιατί είναι σημαντικό να εργαστείτε με τις ουλές στο σώμα σας με την Τεχνική  Scar Tissue Release